EK Voetbal voor vrouwen

Logistieke productie

WEURO 2017

Een dag na de gewonnen EK-finale worden de OranjeLeeuwinnen gehuldigd in Utrecht. Na een boottocht door de Utrechtse grachten staan er op Park Lepelenburg 12.000 fans te wachten om het Europees kampioenschap te vieren. Totaal kwamen er maar liefst 22.000 mensen naar de binnenstad van Utrecht voor de huldiging. Op tv – de huldiging is live te zien bij de NOS – kijken er nog eens 5,3 miljoen mensen mee.

  • Opdrachtgever: Koninklijke Nederlandse Voetbalbond
  • Jaar: 2017
  • Website: www.weuro2017.nl
  • Diensten: Logistieke productie

Aftermovie

In de zomer van 2017 werden de Oranjeleeuwinnen Europees Kampioen in eigen huis. Een bijzondere prestatie voor de Nederlandse dames tijdens het recordvolle EK. Zo zagen maar liefst 28.182 toeschouwers de Oranjeleeuwinnen met 4-2 winnen van Denemarken tijdens de finale. Ook een record: nog eens 4,1 miljoen Nederlanders keken de finale op tv.

Tijdens het EK Vrouwenvoetbal, ook wel WEURO 2017 genoemd, was ik verantwoordelijk voor alle logistieke zaken die via en vanuit het Local Organizing Committee (LOC) werden georganiseerd. Ik was het logistieke aanspreekpunt voor de UEFA, het LOC en de organiserende zeven speelsteden (Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam (Het Kasteel), Tilburg en Utrecht).

Foto's

© Foto’s door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond.