Volvo Ocean Race

Productie

De zwaarste zeilrace ter wereld

De Volvo Ocean Race ’14 – ’15 was de twaalfde editie van de Volvo Ocean Race, die werd gewonnen door Abu Dhabi Ocean Racing. De start van de zeilrace om de wereld was op 4 oktober 2014 in Alicante. Na 9 etappes en 10 havenraces finishten de boten op 22 juni 2015 in Göteborg. Van 18 tot en met 20 juni 2015 werd ook Den Haag aangedaan.

Rond de 150.000 mensen hebben het Volvo Ocean Race Festival in 2015 bijgewoond. Het driedaagse evenement in Scheveningen stond in het teken van de pitstop van de zeven boten van de grootste en zwaarste zeilwedstrijd ter wereld. Het evenement bestond uit tal van activiteiten waaronder een concert van o.a. DI-RECT!, Waylon, Golden Earring, Miss Montreal, Nielson, Gers Pardoel, Racoon, Typhoon en Anouk.

Mijn werkzaamheden, in opdracht van Marvin & Miles, bestonden uit drie onderdelen. De side-events in het voortraject (waaronder de Optimist on Tour’s in Den Haag), het scholenprogramma (‘Mini Volvo Ocean Race’ en het bijbehorende lespakket) en de kinderactiviteiten tijdens het festival. Ik was binnen mijn werkzaamheden verantwoordelijk voor de begroting en uitvoering en werkte hierbij nauw samen met de Stichting North Sea Regatta en Tribe.

Scholenprogramma 'Mini Volvo Ocean Race'

Tijdens het Volvo Ocean Race Festival in Den Haag was ik verantwoordelijk voor het scholenprogramma ‘Mini Volvo Ocean Race’. Ruim 35 basisscholen in en rondom Den Haag bouwden een eigengemaakt bootje. De scholen ontvingen hiervoor een bouwpakket en gingen onder professionele begeleiding aan de slag. Op donderdag 18 juni gingen deze basisscholen de strijd met elkaar aan op het water. Een unieke beleving voor de basisschoolkinderen in Den Haag. Omroep West maakte een spetterende reportage.

Bekijk de aftermovie

Side-events

In de weken en maanden voorafgaand aan het Volvo Ocean Race Festival in Den Haag zijn er diverse side-events georganiseerd. De Optimist on Tour kwam langs bij Winkelcentrum Leidsenhage, de In-Port races waren in samenwerking met strandtent ‘De Waterreus’ vanaf het strand te volgen en waren er diverse activaties in Den Haag.

Ik was vanuit de organisatie verantwoordelijk en het aanspreekpunt voor de side-events. Ik fungeerde als spin in het web tussen het Volvo Ocean Race Festival en de (overheids)instanties waarmee samengewerkt werd. Dit resulteerde in positieve samenwerkingen waarbij de Hagenezen op een leuke manier kennis maakten met de Volvo Ocean Race.

© Foto’s door de Volvo Ocean Race.